FORUM: Arkeolojik Park nedir, ne değildir?

Forum Değerlendirmesi Betül Altıntaş / Müzecilik Meslek Kuruluş Derneği Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi, 14 Nisan 2016’da, “Arkeolojik Park Nedir, Ne Değildir? Örnekler ve Olasılıklar” başlıklı bir forum düzenledi. Arkeologlar Derneği Başkan Yardımcısı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Kuban’ın moderatörlüğünü yaptığı foruma, Zeynep Eres Özdoğan, Sinan Omacan ve Alessandra Ricci konuşmacı olarak

Karşı Forum: UNESCO NEYİ KORUYOR?

Dünya Mirası Listesi’ne kaydettiği, tüm doğal ve kültürel varlıkların insanlığın ortak mirası olduğunu iddia eden UNESCO Dünya Miras Komitesi; 40. toplantısını 10-20 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapmak üzere İstanbul’a geliyor. 2015 Dünya Mirası Komitesi raporu ile başlayacak uluslararası toplantıda, Dünya

O’HALDE KARŞI FORUM

Hazzopulo Pasajı, Kelepir Kültür ve Sanat Kafe, Galatasaray, İstanbul Hazzopulo Pasajı, Kelepir Kültür ve Sanat Kafe, Galatasaray, İstanbul, İstanbul

Kültürel varlıkların kimliğimiz ve belleğimiz, doğal varlıkların yaşamın kendisi, ekosistemin yaşamın güvencesi olduğu bilinci ile, bir araya gelen demokratik kurum, örgüt ve bireyler olarak UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin İstanbul’da 10 Temmuz’da başlayan 40. toplantısına karşı “UNESCO neyi koruyor?” başlığıyla Karşı